Hogyan kell ajánlatokat készíteni Foursquare-en?

Ezt a bejegyzést elsősorban vendéglátóipari és kereskedelmi üzletek képviselőinek szánom, akik esetleg hallottak már a Foursquare nyújtotta potenciálról és szívesen megjelennének speciális ajánlataikkal az alkalmazásban. Mielőtt belevágunk, egy gyors emlékeztetőért, hogy mi is a Foursquare és miért érdemes egy üzletnek speciális ajánlatokat készíteni kattints ide!

Az ajánlatkészítés előfeltétele, hogy az üzlet listázva legyen a Foursquare-ben. Ez leellenőrizhető a Foursquare mobil alkalmazásból a helyre kereséssel, vagy a weboldalról keresve is. Létre kell hoznunk egy felhasználói profilt is amivel adminisztrálhatjuk az ajánlatunkat, ezt ide kattintva megtehetjük. Amennyiben az üzletünk még nincsen listázva, akkor hozzá kell adnunk a Foursquare adatbázisához, ami nagyon egyszerűen történik, a mobil alkalmazásból a sikertelen keresés után felajánlja a rendszer az új üzlet hozzáadását, pontos címmel. A hely a létrejötte után is bármikor szerkeszthető, például a hely kategóriájának megadása, vagy egy Twitter feed hozzáadása megtehető bármikor.

Ha az üzlet létezik a Foursquare-ben és a felhasználói profil is elkészült, a következő lépés összeköttetni a profilt a hellyel. Ezt a foursquare.com-on, a hely aloldalának jobb oldalán a Do you manage this venue? Claim here üzenetre kattintva tudjuk elkezdeni. Az első lépésben igazolnunk kell, hogy jogosultak vagyunk a hellyel kapcsolatban eljárni. Ezután meg kell adnunk, hogy egy különálló üzlet -e amiről rendelkezni szeretnénk, vagy esetleg több egységből álló üzletlánc. A jogosultság igazolásának következő lépcsőjében a Foursquare által elsősorban preferált mód a telefonszám alapján történő ellenőrzés, összevetik a megadott számokat az adatbázisukkal. Ez azonban nem fog eredményre vezetni magyar számokkal, mert csak egyesült államokbeli telefonszámokat tudnak jelenleg ezzel a módszerrel ellenőrizni. Ennélfogva érdemes már itt a másik lehetőséget választani, mégpedig, hogy emailben küldjenek egy megerősítő kódot. Ide kattintva a jogosultságunk igazolása egyelőre befejeződött, egy üzenet szerint néhány héten belül megkapjuk a kért megerősítő kódot és folytathatjuk egy ajánlat készítésével. Az ajánlatnál meghatározhatjuk, hogy pontosan mihez kötjük az ajánlat megszerzését. Ez lehet a legtöbbet bejelentkezett felhasználó jutalmazása, vagy beállíthatjuk, hogy mennyi bejelentkezéshez kötjük az ajánlatunkat, illetve egy szöveges mezőben fel kell tüntetnünk az ajánlat szövegét. Az ajánlat elkészülte után várnunk kell amíg a Foursquare jóváhagyja azt. A jóváhagyás irányelvei elmondásuk szerint a következők: -az ajánlatnak tartalmaznia kell valamilyen gazdasági értéket a felhasználók felé; -az ajánlat haszonélvezői csak a Foursquare felhasználói lehetnek.

A jóváhagyás folyamata a tapasztalatok szerint jelenleg kicsit lassú, akár heteket is igénybe vehet ha a fenti módszerrel készítünk ajánlatokat, de működik.

Ha ennél gyorsabb eredményre van szükségünk akkor érdemes lehet olyan felhasználót bízni meg az ajánlatunk elkészítésével akinek van közvetlen kapcsolata a Foursquare szervezetével. Foursquare tanácsadást, kampánytervezést és végrehajtást több itthoni digitális ügynökség mellett jelen blog szerzője is tud nyújtani.

 

Címkék: helyek ajánlatok foursquare specials venue
2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://foursquare.blog.hu/api/trackback/id/tr12393287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

magas les 2011.07.14. 08:32:47

3 hete küldtem el a jelentkezést, még semmi. Ennyire lassú lenne? Ez így nem pálya :(

hurvinka · http://www.velorexklub.hu 2012.07.15. 01:12:07

Hát én kitöltöttem annak rendje és módja szerint, mégis semmi :( Nem tudna valaki segíteni benne?
Find us on Google+
süti beállítások módosítása